De roemrijke nummer zeven – ABT Sportsline en de nieuwe Golf

De Golf is niet zomaar een auto, hij is DE auto. Een fenomeen dat de massa's sinds zijn introductie in 1974 wereldwijd eenvoudig en ongecompliceerd beweegt. En vanaf het begin is ABT Sportsline het eerste adres wanneer het er om gaat, de Golf 'feller' te maken. "De serie is onlosmakelijk verbonden met onze bedrijfsgeschiedenis", aldus Hans-Jürgen Abt, CEO van 's werelds grootste tuner van wagens uit het Volkswagenconcern. Uiteraard hebben de mannen uit de Allgäu ook de zevende generatie van de Golf onder handen genomen, zijn onmiskenbare karakter benadrukt en het rijplezier met de moderne compacte wagen nog eens vergroot. "Voor ons was en is het belangrijk dat onze getunede varianten ecologisch en economisch zinvol zijn", stelt Hans-Jürgen Abt vast. Want de ABT Golf VII is sportief, intelligent en geschikt voor dagelijks gebruik.

In Genève presenteert ABT Sportsline een even elegante als economische versie van de chique compacte wagen: deze is uitgerust met een tweeliter-turbodiesel en levert na de ABT POWER kuur 170 pk of 125 kW (standaard: 150 pk/110 kW). Daarmee is de ABT Golf VII flink gemotoriseerd, de diesel heeft een sterk koppel en is uiterst zuinig. Tegelijkertijd zorgt hij voor rijplezier, ook op lange routes. Natuurlijk hebben de mannen uit de Allgäu ook al een prestatietoename voor de 1.4 TSI in petto – die ligt na de ABT operatie bij 160 pk oftewel 118 kW (standaard: 122 pk/90 kW). Meer prestatietoenames voor de Golf zijn al in de ontwikkelingsfase.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

ABT POWER voor uw VW Golf VII – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw VW Golf VII kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER “NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw VW Golf VII tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.