De 'Über-Golf'– ABTs nieuwe GTI

Sinds 50 jaar tunet ABT Sportsline al wagens – en passend bij het jubileum presenteren de mannen uit de Allgäu de nieuwe, zesde GTI. Met deze drie letters worden sinds 1976 bijzonder sportieve en snelle 'Golfs' aangeduid. Vanaf het begin was ABT het eerste adres voor iedereen die nog meer dynamiek en rijplezier wilde. Ook de actuele generatie van de compacte sportwagen draagt de magische afkorting, en natuurlijk is ook die nu verkrijgbaar in een adembenemende ABT-versie.

Alleen het prestatievermogen maakt al indruk, want de standaard 210 pk (154 kW) groeit door een verbeterd motormanagement (ABT POWER) uit tot dynamische 260 pk (191 kW). ABT POWER S maakt de GTI nog pittiger: in dit geval wordt bovendien een nieuwe turbolader 'Made in Kempten' ingezet. Dan presteert de 2.0 TSI sportieve 300 pk (221 kW) en trekt in ruim zes seconden vanuit stilstand op tot 100 km/h.

De nieuwe ABT Golf VI GTD – diesel met 190 pk

Sommigen noemen hem liefdevol 'racetractor' want hij combineert sportieve dynamiek met een enorm koppel van 390 Nm. Rudolf Diesel zou opgetogen zijn geweest over de 190 pk (140 kW) sterke 'nazaat' van zijn uitvinding. Want hij had zeker niet gedacht dat de dieselmotor goed is voor een 7,1-seconden sprint naar tempo 100 km/h. 230 km/h topsnelheid en behoorlijk wat pit in alle zeven versnellingen – zo definieert ABT Sportsline de 2.0 TDI in de nieuwe Golf GTD.

Want de afkorting staat uiterlijk na de kuur in de Allgäu voor 'Gewinner Tanken Diesel' (winnaars tanken diesel). Natuurlijk behoudt de Golf zijn zuinige kwaliteiten, want het brandstofverbruik blijft op hetzelfde lage niveau van de serie-diesel.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

ABT POWER voor uw VW Golf GTI – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw VW Golf GTI  kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER “NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw VW Golf GTI  tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.