De 'Über-Golf'– ABTs nieuwe GTI

Maar een ABT Golf GTI is niet alleen een vurig sporttoestel voor op de weg, hij ziet er ook zo uit: het carrosseriepakket dat de designers hebben ontworpen onderstreept de pure dynamiek van de auto: van welke kant men de GTI ook bekijkt, hij maakt altijd indruk. Achterspoiler en achterskirt, zijstrips, frontradiateur en -skirt en het schuin aangebrachte 4-voudige uitlaatsysteem vormen een fraaie eenheid.

Bovendien ontwierpen de ABT-ers een bumperlip, die in combinatie met de frontskirt en de nieuwe ABT dagverlichting voor een power-verschijning zorgt. Ook binnenin wordt de vormgeving consequent doorgetrokken, want alle schermen, de sierringen van het combi-instrument en de stuurwielpanelen zijn gelakt in de signaalkleur. Men herkent aan de sportwagen uit de Allgäu dat hij meer is dan een 'normale' Golf GTI – en daarmee zet de zesde variant van de snelle compacte auto met de grote achterklep een uitstekende traditie voort. Want ook zijn vijf voorgangers werden dankzij ABT een 'Über-Golf'. ABT en GTI, deze zes letters zijn gewoon al 33 jaar onafscheidelijk.

Van seriemodel tot karakterspeler

Als u evenveel waarde hecht aan individualiteit als aan buitengewone dynamiek, dan heeft u met het team van ABT de perfecte pit crew gevonden. Bij ons werken designers, ingenieurs, technici en modelbouwers hand in hand – van de eerste ontwerpen en modellen via de bouw van prototypes tot en met de vervaardiging van delen inclusief goedkeuring door de TÜV.

Het resultaat mag in de waarste zin van het woord gezien worden: een van A tot Z zelf ontwikkeld tuningprogramma, waarmee we uw  VW Golf GTI  omtoveren in een fascinerende sportwagen met dynamische uitstraling en een heel eigen karakter.