De ABT Audi Q5 - meteen vijf keer goed

Wanneer de ingenieurs en designers van ABT Sportsline de tuning van een SUV plannen, dan kun je er zeker van zijn, dat daar een buitengewoon voertuig uit rolt. Dat was het geval bij de Touareg, AS7 en Tiguan – en wordt voortgezet met de ABT Q5. Het chique crossover-voertuig is van huis uit al een premium-model binnen de klasse van de compacte SUVs, maar "zo'n schitterende auto is voor ons steeds een extra stimulans om iets bijzonders op poten te zetten", zegt Hans-Jürgen Abt. De directeur van ABT Sportsline beklemtoont dat het er om gaat "onze filosofie te laten versmelten met het karakter van het voertuig".

Een echte ABT heeft nu eenmaal duidelijk meer vermogen, en dat natuurlijk ook als alle vier de wielen worden aangedreven. Goed in de startblokken staan de beide diesels: de 2.0 TDI ontwikkelt met ABT Power New Generation in plaats van 170 pk (125 kW) een sterke 200 pk (147 kW). Het stevigst gaat de ABT Audi Q5 met de 3.0 TDI aan de slag: met ABT Power S legt hij dan 310 pk resp. 228 kW (standaard: 240 pk/176 kW) op elk asfalt. Bijzonder indrukwekkend: zijn maximale koppel van 600 Nm. 

Ook de 2.0 TFSI is perfect geschikt voor de nieuwe SUV uit Kempten: dankzij ABT Power wordt 211 pk (155 kW) een sportieve 275 pk (202 kW).

Overige motoruitvoeringen vindt u in onze configurator.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

 

 

ABT POWER voor uw Audi Q5 – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi Q5  kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER „NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi Q5  tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.