De ABT Audi Q5 - meteen vijf keer goed

Als de ingenieurs en designers van ABT Sportsline plannen maken om een SUV te gaan tunen, dan kun je er iets om verwedden dat er een buitengewoon voertuig ontstaat. Dat was zo bij de Touareg, AS7 en Tiguan – en krijgt een vervolg met de ABT Q5. Het edele crossover-voertuig is van huis uit al een premium-model binnen de klasse van de compacte SUVs, maar "zo´n wonderbaarlijke auto is voor ons altijd een aansporing om iets bijzonders op de wielen te zetten", zegt Hans-Jürgen Abt. De directeur van ABT Sportsline legt er de nadruk op dat het er om gaat "onze filosofie te laten versmelten met het karakter van het voertuig".

En precies dat is bij de ABT Q5 perfect gelukt: de SUV uit de Allgäu is snel, krachtig, chic, extravagant, extreem veelzijdig – en daarmee meteen vijf keer goed. De ABT Q5 maakt indruk; hij toont zich in alle opzichten harmonisch en soeverein. De frontskirt valt terug te herkennen in de achterskirt. Deze verbergt ook nog zeer elegant de trekhaak, die indien nodig kan worden uitgeschoven. De machtige frontradiateur, de verbredingen van het spatbord, de spatlappen die het voorste deel omlijnen en de dynamische sierlijsten voor de portieren vormen een eenheid. Ook de achtervleugel en de 4-voudige einddemper voegen zich optimaal in het sierlijke totaalbeeld. De ABT Q5 is er gewoon een voor alle situaties: voor het luxehotel of flanerend langs de terrasjes, deze auto komt overal tot zijn recht.

Van seriemodel tot karakterspeler

Als u evenveel waarde hecht aan individualiteit als aan buitengewone dynamiek, dan heeft u met het team van ABT de perfecte pit crew gevonden. Bij ons werken designers, ingenieurs, technici en modelbouwers hand in hand – van de eerste ontwerpen en modellen via de bouw van prototypes tot en met de vervaardiging van delen inclusief goedkeuring door de TÜV.

Het resultaat mag in de waarste zin van het woord gezien worden: een van A tot Z zelf ontwikkeld tuningprogramma, waarmee we uw  Audi Q5  omtoveren in een fascinerende sportwagen met dynamische uitstraling en een heel eigen karakter.