De ultimatieve ABT uitbouw op basis van de nieuwe Audi S8

De sportlimousine uit de Allgäu is gebaseerd op de nieuwe Audi S8, dat wil zeggen, de basis is al niet bepaald een slappeling. De 4.0 TFSI levert standaard 520 pk (382 kW). De ingenieurs van ABT Sportsline ontwikkelden een prestatietoename van ruim 20% – en dat wil wat zeggen: de ABT S8 komt dankzij ABT POWER met 640 pk resp. 471 kW. De AS8 maakt op uiterst gecultiveerde wijze enorme krachten vrij, want met een koppel van 780 Nm (standaard: 650 Nm) is hij niet alleen tegen elke situatie opgewassen – zoals het een supersporter betaamt, maar hij domineert deze ook.

Imposant zijn de acceleratiewaarden van de al met al toch twee ton zware wagen: de sprint vanuit stilstand tot tempo 100 km/h lukt de ABT AS8 in circa vier seconden. In 2,8 seconden trekt hij in de vierde versnelling op van 60 naar 100 km/h, in de vijfde versnelling heeft de ABT sportlimousine voor de tussensprint van 80 tot 120 km/h net 3,5 seconden nodig. Indrukwekkend is ook hoe het nieuwe vlaggenschip uit de Allgäu vanuit stilstand de 200 km/h bereikt: in net 13 seconden zit de elegante luxewagen op deze sportieve reissnelheid. De top speed van de luxe bolide van de firma ABT ligt bij een elektronisch afgeregelde 290 km/h.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

 

 

ABT POWER voor uw Audi S8 – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi S8  kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER „NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi S8  tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.