De super-stationwagon – met de ABT RS6 naar nieuwe dimensies

Wat is eigenlijk de overtreffende trap van 'auto'? Het antwoord is simpel en indrukwekkend: auto – snelle auto – ABT RS6. Want met het tunen van de Audi RS6 heeft ABT Sportsline een unieke mijlpaal in de ingenieurskunst neergezet: 700 pk (515 kW) levert de V10 TFSI met ABT Power – en daarmee is de RS6 een echte topsporter in een chique, maar zeer nuttige gedaante. Ter vergelijking: de serie-RS6 komt uit op 580 pk (426 kW).

Zijn maximale koppel van gigantische 800 Nm (standaard: 650 Nm) ontwikkelt de 'station-racewagen' in het bereik tussen 2400 en 6100 min-1. Wat wil dat zeggen? De ABT RS6 is altijd en in alle situaties een superieure wagen: hij accelereert constant snel tot 310 km/h. Zeer natuurlijk laat de momenteel meest dynamische onder de snelle automobiel-creaties zich door het verkeer dirigeren – en lijkt heel braaf. De chauffeur moet echter wel zijn gasvoet in de gaten houden want o wee wanneer de ABT RS6 wordt losgelaten...

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

 

 

ABT POWER voor uw Audi RS6 – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi RS6  kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER „NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi RS6  tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

Aangevuld wordt deze service door de optionele aansluitende garantie voor nieuwe wagens en garantie voor occasions ABT Sportsline PerfectCar, een uitbreiding van de garantie via de Volkswagen verzekeringsdienst.

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.