Dynamische coupé in volmaaktheid

De nieuwe Audi A5 verenigt sportief en beschaafd design met een krachtig-elegante, onmiskenbare uitstraling. "Een uniek mooie wagen – en daardoor een echte uitdaging voor ons", zegt Hans-Jürgen Abt. De directeur van Abt Sportsline is in de wolken over de nieuwe coupé uit Ingolstadt, stelt echter vast dat "onze designers en ingenieurs erin geslaagd zijn om de uitstekende basis nog te veredelen". Het karakter van de chique sportwagen bleef behouden, maar na de kuur uit de Allgäu maakt hij een nog dynamischere indruk. De bodykit, die voor de ABT Audi A5 op maat werd ontworpen, is een spectaculair pakket: uitgangspunt vormde de frontskirt, die met een roosterelement de single-frame radiateur en mistlampen accentueert, het ging verder met de gewelfde lijn van de zijdelingse aanbouwdelen en de chique kieuwvormige luchthappers, tot aan de welgevormde achterkant. Met de beschaafde maar indrukwekkende achterspoiler, de achterskirt in diffuseroptiek worden de lijnen van de ABT Audi A5 mooi gevormd afgerond. De 4-voudige einddemper pas perfect en omlijnt het achteraanzicht extra. Natuurlijk klinkt hij ook zoals een echte ABT moet klinken.

Van seriemodel tot karakterspeler

Als u evenveel waarde hecht aan individualiteit als aan buitengewone dynamiek, dan heeft u met het team van ABT de perfecte pit crew gevonden. Bij ons werken designers, ingenieurs, technici en modelbouwers hand in hand – van de eerste ontwerpen en modellen via de bouw van prototypes tot en met de vervaardiging van delen inclusief goedkeuring door de TÜV.

Het resultaat mag in de waarste zin van het woord gezien worden: een van A tot Z zelf ontwikkeld tuningprogramma, waarmee we uw  Audi A5 Coupé  omtoveren in een fascinerende sportwagen met dynamische uitstraling en een heel eigen karakter.