ABT Audi S4 – 435 PS voor limousine en Avant

Bij de nieuwe A4 hebben de ingenieurs van ABT Sportsline geen half werk geleverd – met name de op de Audi S4 gebaseerde variant heeft het helemaal.  Want de ABT S4 kan in zijn meest scherpe vorm alles nog beter. Als chique limousine of als praktische Avant – de 435 pk (320 kW) sterke V6-benzinewagen is een 'moker met manieren', speelt graag de reisbegeleider, maar ook de racewagen, wiens motorsport-genen voelbaar voor rijplezier zorgen.

435 paarden, die er gezond bijstaan, dat is maar liefst 102 pk (75 kW) meer dan de ook al potente standaardversie. Mogelijk wordt dit enorme kracht-plus door ABT POWER technologie. 520 Nm koppel (standaard: 440 Nm) zijn een teken voor het feit dat de V6 in elke situatie 'stevig toe kan happen'. Met een topsnelheid van 282 km/h ligt de S4 met het drieliter-krachtpakket meteen 32 km/h boven de serievariant (elektronisch afgeregeld). Zijn grootste deugd, de enorme kracht, ontwikkelt de ABT S4 in elk toerentalbereik en in elke versnelling. De subtiele supersporter is in nauwe bochten net zo plezierig als op een lege snelweg. En met sportieve ABT lichtmetalen wielen uit de serie CR of DR laat de S4 al in stilstand zien, hoe snel hij kan zijn. Verkrijgbaar zijn de designvelgen in 19 en 20 inch en uiteraard ook kant en klaar gemonteerd met bijpassende hogesnelheidsbanden. 40 jaar innovatie – dat schuilt in de ABT S4. Maar opgepast: zijn 'scherpste' variant kan verslavend werken.

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi S4 tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER „NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

ABT POWER voor uw Audi S4 – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi S4 kunt benutten.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.