ABT Audi S4 – het sporttoestel

ABT POWER geeft zelfs de snelle Audi S4 nog een duwtje mee. De compressor-V6 met drie liter cilinderinhoud is weliswaar met 333 pk (245 kW) ook al sportief, maar iedereen die graag nog meer dynamiek en acceleratievermogen heeft, krijgt met de ABT Audi S4 een supersportwagen: de subtiel-elegante bolide telt dan 435 pk of 320 kW. En die 102 extra paarden die in de ABT S4 aan de slag gaan, zijn goed gevoerd: in 4,6 seconden wordt vanuit stilstand opgetrokken naar tempo 100 km/h, bij het seriemodel duurt dat 5,1 seconden. Een halve seconde verschil is bij dit soort krachtige wagens een halve eeuwigheid. De top speed ligt bij 282 km/h – en dat is 32 km/h meer dan bij de Audi S4.

Ook het koppel van de in de Allgäu geoptimaliseerde motor maakt een ijzersterke indruk: in plaats van 440 Nm levert die nu 520 Nm – een winst van zo´n 19 procent. Zo gaat de 3.0 TFSI in elke situatie vol kracht aan de slag. Het extra vermogen zorgt voor meer rijplezier en is op de weg superieur in alle zeven versnellingen van de DSG-transmissie. Toch ligt het verbruik – en dus ook de uitstoot van schadelijke stoffen voor het milieu – niet hoger dan bij de standaardmotor. Integendeel, het rijdynamische verschil komt aan het licht op secundaire wegen en autowegen, want de ABT Audi S4 kan alles nog beter, is nog sportiever. Snel accelererend tot aan de maximumsnelheid, zo gaat de zescilinder nu in de aanval. Als passende aanvulling voor de power die de auto aan de dag legt raadt de tuner uit de Allgäu de inzet van het 4-voudige sportuitlaatsysteem aan.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

 

 

ABT POWER voor uw Audi S4 – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi S4  kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER „NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi S4  tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.