Sportief, soeverein en chique – de nieuwe ABT AS4

ABT Sportsline biedt qua prestatiestijging altijd evenwichtige, op het betreffende voertuig en op de eisen van zijn eigenaar optimaal afgestemde pakketten. In elk geval is een ABT altijd dynamisch – en dat een autoleven lang. Wat de ingenieurs voor de nieuwe AS4 hebben ontwikkeld, werd ook getest tijdens een harde duurtest. De cijfers liegen er niet om: het topmodel uit de serie telt dankzij ABT POWER nu 435 pk (320 kW). Standaard komt de V6-benzinemotor op 333 pk (245 kW). De snelle Duitser sprint in 4,8 seconden vanuit stand naar de 100 km/h en trekt tot de topsnelheid van 282 km/h stevig door. Een echte spierenbundel is de 3.0 TDI: de turbodiesel levert in de ABT POWER versie 282 pk resp. 207 kW (standaard: 245 pk/180 kW). Zijn koppel stijgt van 500 tot 560 Nm – genoeg om elke situatie met glans het hoofd te bieden. Ook de 'kleine' viercilinder, de 2.0 TFSI, heeft ABT een POWER kuur laten ondergaan: in plaats van 211 pk (155 kW) levert de benzinemotor nu 275 pk (202 kW). Voor welke motor de klant ook kiest – hij krijgt altijd een duidelijk plus aan sportiviteit en beweeglijkheid.

Overige motoruitvoeringen vindt u in onze configurator.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

 

 

ABT POWER voor uw Audi A4 – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi A4 Limousine  kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER „NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken.

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi A4 Limousine  tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.