Flink zien. Flink starten. Flink plezier hebben – de nieuwe ABT Audi RS3

Hoezo lief? De RS3 is compact en chic, is echter ook echt snel. "Een auto waarbij de schone schijn zachtjes uitgedrukt een understatement is", vindt Hans-Jürgen Abt. De CEO van 's werelds grootste tuner van voertuigen uit het VW-concern beklemtoont het bijzondere van de nieuwe telg: "Wie bouwt op understatement, krijgt een wagen die easy going elegant is, in nauwe steden niet strest en op de baan mee kan dingen naar de overwinning." Natuurlijk pas echt wanneer de ingenieurs van ABT Sportsline voor een duidelijk plus aan vermogen zorgen: uit stilstand wordt in 4 seconden tempo 100 km/h bereikt – genoeg om de poleposition te bezetten. En hij stopt pas bij 270 km/h, in tegenstelling tot de serie-tegenhanger is de ABT Audi RS3 niet afgeregeld. Dat de sportwagen boven aangekomen niet 'buiten adem' raakt, stond bij de technische specificaties van de ingenieurs helemaal boven op het lijstje, legt Hans-Jürgen Abt uit: "De wagen heeft ook aan de limit nog power, zoals blijkt uit de prestatiegrafiek." Tenslotte staat RS3 bij ABT voor de bedwelmende magie van de supersportwagen – voor 'Richtig Sehen. Richtig Starten. Richtig Spaß haben.' (Flink zien. Flink starten. Flink plezier hebben)

De ABT Audi RS3 heeft power, veel power. Dat hij door die samengebalde kracht 'niet kan lopen', kan er echter niet van worden gezegd. Integendeel: de auto kan op elk moment goed gedoseerd en zonder stress door het alledaagse verkeer gemanoeuvreerd worden. En als men dan eens zin heeft om al die ingetoomde energie 'de vrije loop te laten', dan ontpopt de compacte auto zich in de sterkste variant tot een echte racewagen. Dankzij ABT POWER S techniek, dus ABT turbolader en stringent gemodificeerd motormanagement, levert de vijfcilinder met een inhoud van 2,5 liter een machtige 470 pk (346 kW). Het aantal kilowatt ligt al net iets hoger dan de standaard-paardenkrachten (340 pk/250 kW). 630 Nm koppel (standaard: 450) zorgt voor een machtige voorwaartse stuwkracht en voor soevereiniteit in praktisch elke situatie. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot zijn identiek aan die van de basisversie – ook hier hebben de ingenieurs van ABT geen half werk geleverd. Maar wat houdt 'sterkste variant' hier in? Ook met ABT POWER wordt flink van leer getrokken: dan levert de 2.5 TFSI een krachtige 420 pk (309 kW), genoeg om anderen in de snelle spurt eens een blik te laten werpen op het ABT geluiddempersysteem in de sportieve rvs uitvoering met 2 pijpen.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

 

 

ABT POWER voor uw Audi RS3 – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi RS3  kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER „NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi RS3  tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.