ABT Audi A1 - premiumkwaliteit in alle klassen

Dit is de nieuwe grote ABT. "Met de nieuwe Audi A1 kun je premiumkwaliteit nu in alle klassen ervaren", aldus Hans-Jürgen Abt. De directeur van 's werelds grootste tuner van voertuigen uit het VW-concern beklemtoont dat rijplezier en beweeglijkheid bijzonder belangrijke eigenschappen van de ABT Audi A1 zijn. Ook de jongste ABT is tenslotte een echte sportwagen.

Dankzij ABT POWER brengt de vlotte kleine meer vermogen op de weg: bij de 1.2 TFSI wordt 86 pk (63 kW) een dynamische 110 pk (81kW), de grotere 1.4 TFSI levert na de chiptuning 160 pk/117 kW (122 pk/90 kW). Ook de zuinige diesel met 1,6 liter cilinderinhoud staat nu nog beter in de startblokken: afhankelijk van het basis-vermogen gaan tot 125 dieselpaarden (92 kW) aan de slag.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

Volgende afrit A1 – maximale ABT POWER voor de compacte Audi

Compact, goed in de hand en een 'hele ABT' – dat is de Audi A1. Pas echt in zijn meest sportieve vorm: in de nieuwe motorvariant 1.4 TFSI levert de kleine 210 pk oftewel 154 kW. Daarmee groeit de ABT Audi A1 uit tot een rasechte sportwagen die zijn affiniteit met de motorsport niet kan en wil loochenen, zoals Hans-Jürgen Abt benadrukt: "De auto rijdt al erg plezierig in de standaardversie, vooral op stukken met veel bochten – en vooral daarom hebben we ons vooral ermee bezig gehouden hem meer power te geven. De prestatietoename verhoogt zijn beweeglijkheid en past perfect bij al zijn rij-eigenschappen.“ De directeur van 's werelds grootste tuner voor voertuigen uit het Volkswagenconcern weet wat een sportieve wagen kenmerkt: "Hij moet niet alleen lekker doortrekken, ook de handling moet kloppen. Je moet je altijd verheugen op je volgende uitstapje met de Audi A1“, aldus Hans-Jürgen Abt.

De ABT Audi A1 scheurt echter niet alleen lekker door de bocht, lange ritten op de autoweg zijn hem eveneens op het lijf geschreven. Met een topspeed van bijna 240 km/h en een acceleratie van 6,6 seconden vanuit stilstand tot 100 km/h is de compacte sportauto in elke situatie snel genoeg onderweg. De 'premiumwaarden' van zijn interieur maken hem sowieso al tot een perfecte reiswagen, maar nu bezit hij ook nog echte ABT POWER.

[PM A1 Power 2011]

ABT POWER voor uw Audi A1 – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi A1  kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER “NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi A1  tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.