Vier op een rij – Meer ABT power voor de A1 quattro

1.390 kilo licht, daarbij een tweeliter-turbo met 256 pk (188 kW) vermogen – de Audi A1 quattro is het dominante paard in zijn klasse. En voor ABT Sportsline de ideale basis voor een buitengewoon sporttoestel, zoals Hans-Jürgen Abt benadrukt: "Een zeer dynamische motor, de intelligente vierwielaandrijving en het geringe 'gewicht in de strijd' – onze A1 quattro is een echte racer." Voor de CEO van 's werelds grootste tuner van wagens uit het Volkswagenconcern is de 'kleine flinke' een echte goed-humeur-wagen, eentje die een maximum aan rijplezier biedt en met ABT POWER uitgroeit tot een 'racewagen voor op de weg'.

De nu beschikbare 307 pk resp. 226 kW zijn al een klein voorproefje, de permanente en uitgebalanceerde quattro-aandrijving zorgt ervoor dat het extra aan vermogen van maar liefst 20 procent perfect op het asfalt terechtkomt. "Dat is precies de reden waarom ik er vaak zelf in rijd", aldus Hans-Jürgen Abt. Want uiteraard wordt bij ABT Sportsline ook bekeken hoe de krachtkuur in de dagelijkse praktijk uitpakt. Daarbij komen nog uitvoerige tests op het racecircuit en op de testbank. Tenslotte moet de klant een autoleven lang plezier beleven aan zijn ABT A1 quattro. Bovendien steken in de prestatie-specificaties van de nieuwe wagen natuurlijk ook ervaringen opgedaan op 's werelds racepistes – want waar ABT op staat, zit gegarandeerd gecomprimeerd vakmanschap uit de racesport in.

Met garantie meer prestatie

De claim dat we het beste uit elke motor halen, is bij ABT familietraditie. Optimalisering van het elektronische motormanagement of ombouw van turboladers of compressoren – als het gaat om het opvoeren van prestaties voelen wij ons in ons element, en daarom zijn wij op dit vlak wereldwijd de absolute nummer één voor auto´s van Audi, VW, Seat en Škoda. Bovendien weten wij dankzij onze jarenlange ervaring in de racesport op het hoogste niveau, dat het niet alleen aankomt op kracht, maar ook op stabiliteit. Want alleen de combinatie van beiden levert echt, duurzaam rijplezier op.

ABT POWER voor uw Audi A1 Quattro – chiptuning in perfectie.

Benzine- of dieselmotor – zonder elektronisch Motor-Management-Systeem loopt in moderne wagens helemaal niets meer. Het is de schakelcentrale, het brein van de motor, en ervoor verantwoordelijk, alle relevante gegevens en parameters zoals motortemperatuur, lucht- en brandstofmassa te registreren, analyseren en te vertalen naar concrete prestatiecommando's voor de motor. De verbetering van het elektronische motormanagement vindt plaats via de speciaal ontwikkelde ABT Power software. Deze garandeert enerzijds de ideale vermogensontplooiing bij optimale verbruikswaarden en zorgt er anderzijds voor dat uw motor altijd is beschermd tegen overbelasting. Opdat u rustig het motorpotentieel van uw Audi A1 Quattro kunt benutten.

ABT ENGINE CONTROL - ABT POWER “NEW GENERATION“

De motortechniek wordt voortdurend verder ontwikkeld. Auto´s worden, dankzij high-tech-elektronica, alsmaar perfecter. En ook op het gebied van prestatiestijging is nu definitief een nieuw tijdperk aangebroken – met de ABT Engine Control, een eigen ABT motorregeling. Speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generaties motoren. Gemaakt om het summum nog eens extra te optimaliseren. De voordelen liggen onmiskenbaar voor de hand. Bij twee 'breinen' kan elk zich volledig op datgene concentreren, wat het het beste kan. Voor de ABT Engine Control houdt dat in: alle voor prestaties relevante meetgegevens en parameters worden in de toekomst in de eigen speciale controller geanalyseerd, fijn afgestemd en direct vertaald in ABT POWER prestatiecommando´s. Voor u betekent dat: maximaal rijplezier gepaard met nog meer veiligheid. Want zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval van een defect aan de ABT Engine Control blijft de in de fabriek ingebouwde standaard controller gewoon werken. 

Maximale prestaties waarop u kunt vertrouwen

Bij de motortuning met ABT Power gaan wij dankzij de beste garantie op de markt ook op het gebied van klantenbescherming heel duidelijk aan kop met twee jaar garantie in dezelfde vorm als de fabrieksgarantie na eerste levering van uw Audi A1 Quattro tot 100.000 km conform de ABT garantierichtlijnen!

ABT POWER & CO2

Meer prestaties bij dezelfde uitlaatgasklasse. Een groter motorvermogen hoeft niet per se een hogere CO2-uitstoot te veroorzaken. Tenminste niet bij ABT motortuning. Want terwijl een standaardwagen van de nieuwe motorgeneratie een uitstoot van 0,9 tot 1,0 g/pk kent, neemt deze waarde bij de inzet van ABT Power en ABT Power S af tot 0,7 g/pk.

De pk-gerelateerde CO2-uitstoot daalt dus met wel 30 %. Per saldo betekent dat: ondanks toegenomen vermogen geen hogere CO2-uitstoot. En de bestaande classificatie voor uitlaatgassen van het voertuig blijft behouden.