01. maart 2017

Van de ABT RS6+ met 705 pk ontstaan maar 50 stuks

Streng gelimiteerd en met een duidelijk plus

De 605 pk / 445 kW sterke performance versie is de sterkste variant leverbaar vanaf fabriek van de Audi RS6 C7, duidelijk beter dan het basismodel. Maar we waren al altijd goed in optellen en leveren naast een verdere powerboost ook optisch een echt vuurwerk – van binnen en buiten. Het resultaat heet ABT RS6+ en  als exclusief compleet voertuig ontstaan slechts 50 exemplaren, waarop een genummerde badge in elk voertuig attent maakt. Gepresenteerd wordt nummer één op de Autosalon Genève 2017.

Het hart van het geambitieerde project is de vermogensverhoging, waarbij het extra ontwikkelde stuurapparaat ABT Power S wordt gebruikt. Dat plan is succesvol, want zo kon het vermogen op 705 pk / 519 kW alsook 880 Nm worden verhoogd. Als bijzonder highlight tonen we op de RS6+ meteen nog een aanvullende première: het nieuwe lichtmetaalwiel GR, welke op het voertuig in 22 inch te zien is. Besteld worden kan de velg in de kleurvarianten „glossy black“ of „mat black“ – telkens gecombineerd met verschillende diamant-gedraaide vlakken. Maar alternatief kan de RS6+ ook met de designs DR en FR worden geconfigureerd.

Alle lichtmetalen wielen harmoneren natuurlijk perfect met de donkere koolstofvezel optiek van de nieuwe aanbouwdelen: frontlipje, opzetstukken voor frontschorten, spiegelkappen, opzetstukken voor zijskirts en achterschorten alsook de achterspoiler zijn uitgevoerd in zichtcarbon. Dan zijn er ook nog ontluchtingen voor de wielhuizen, uiteindelijk rijdt men met deze racer zeker graag een beetje sneller. Wie daarom de ABT RS6+ alleen maar van achteren krijgt te zien, ziet de attractieve dubbele eindddempers. Deze zijn de optische prikjes van een uitlaatsysteem, dat waarlijk speciaal is. Want naast het extra ontwikkelde stuurapparaat voor de vermogensverhoging bevat het ook een complete edelstaal uitlaatsysteem met pijp en sportcatalysatoren.

Voor alle autofans, die meer belangstelling koesteren aan het interieur, brengen we naar Genève ook nog een omvangrijke uitrusting van leer en carbon uit ons Individual programma. Zodoende zet de evenzo edele als ook sportieve RS6+ ook hier normen. De leveringsomvang omvat onder meer ook dashboard- en stoelafdekkingen van koolstofvezel alsook een stuurwiel design in carbon en leer. Verdere coole gimmicks zijn een schakelknop met badge, voetmatten met het RS6+ logo, een passende mat voor de bagageruimte alsook de fascinerende instapverlichting, welke het RS6+ logo nonchalant op de grond projecteerd. Dus deze extravagante Avant zal geen gebrek aan pluspunten hebben.

Verdere informatie en beelden omtrent de ABT RS6 vindt u hier
Brandstofverbruik ABT RS6+, l/100km: gecombineerd 9,6; CO2-emissie gecombineerd, g/km: 223