27. februari 2015

Net als een pijlsnel projectiel in de kleur gunmetal

De door ABT veredelde Audi TT

De matte effect folie in de tint „gunmetal“ laat de vorm van de nieuwe Audi TT perfect doen gelden. In verbinding met de componenten van de carosserie uit de ABT Sportsline verkrijgt het sport coupé uit Ingolstadt een zelfbewust optreden, een supersportwagen waardig. „Aan power en performance zal er zeker geen gebrek zijn“, aldus CEO Hans-Jürgen Abt: „Aan de hand van het beursvoertuig demonstreren wij, hoe veel potentieel er zelfs al in de 2.0 TFSI quattro zit, die wij op het niveau van de seriematige TTS brengen.“

Zo stijgt het vermogen van de viercilinder turbomotor van 230 pk/ 169 kW naar 310 pk/ 228 kW, waarbij het maximum koppel bij 440 Nm (serie: 370 Nm) ligt. Dankzij het ABT sportremsysteem met 6-zuigers-zadels (schijf grootte 370 x 35 mm) gaat het trouwens ook snel van 100 op 0 km/h. Met zijn geslaagde setup bewijst de TT bovendien dat de kortste verbinding tussen twee punten weliswaar een rechte lijn is, maar het optimum aan rijplezier pas een bochtige omweg uitmaakt. ABT chassisveren en stabilisatoren zorgen hierbij ervoor dat de bestuurder over vragen van balance en behendigheid niet moet nadenken. Aan de perfecte verbinding tussen asfalt en voertuig werken 20“ lichtmetalen velgen in de nieuwe ABT FR design met Continental banden in de maten 255/30 ZR20.

Voor de derde generatie van de TT heeft de wereldgrootste veredelaar voor voertuigen uit de VW- en Audi-concern bovendien een bodykit dat de sportwagen van alle zijden in het beste licht zet. Zo geeft ABT Sportsline het hoekige „gezicht“ door een opzetstuk voor de frontschorten met afgezette spoiler lip nu een nog dramatischere touch. Speciaal designde spiegelkappen met het ABT-logo maken de vooraanzicht in de tweede rij compleet. Wie de ABT TT in de achterspiegel ziet kan meestal iets later ook zijn nieuw gevormd „achterdeel“ bewonderen. Door de vaststaande achtervleugel en de inzetstukken voor de schorten met afgezet middendeel wordt het voertuig allemaal duidelijk „raciger“, wat door het ABT dempersysteem met zwart gecoate eindbuizen en gelaste ABT-logo's aanvullend wordt onderstrepen – en dit niet enkel optisch, maar ook akoestisch. Zo rijdt Rock and Roll!

Verdere informatie, afbeeldingen en de prijslijst voor de ABT TT vindt u hier:

Brandstofverbruik ABT TT 2.0 TFSI in l/100 km: gecombineerd 6,4 - 5,9 , CO2 emissies in g/km: gecombineerd 149 - 137.