09. mei 2016

De nieuwe ABT AS4

Absoluut snel. Absoluut sportief. Absoluut sterk.

Al meer dan 30 jaar is de middenklasse van Audi nu al een success – eerst als Audi 80, dan vanaf 1994 als Audi A4. De A4 is zeker een groot deel mede verantwoordelijk voor de groei van de concern en was ook voor ons vanaf het begin altijd belangrijk. De A4 is de premium benchmark in de middenklasse en voor ons een uitdaging, waar we steeds graag voor hebben gestaan.

Verkrijgbaar zijn momenteel twee vermogensverhogingen van ABT: De turbodiesel met drie liter cilinderinhoud presteert nu in plaats van 272 Pk (200 kW) krachtig getrainde 325 Pk (239 kW). Het koppel stijgt van standaard 600 naar 680 Nm, de nieuwe ABT AS4 is dus voor elke situatie met een superieur motorvermogen uitgerust. Alle vrienden van benzine kunnen per direct wedden op de geoptimeerde versie van het 2,0 liter aggregaat: Hier staan er na de ingreep nu 330 Pk/ 243 kW resp. 440 Nm in plaats van 370 Nm paraat.

Uiteraard hebben we voor het succesvolle type ook een precies passend aerodynamica-pakket. Dit omvat frontschorten als opzetstukken inclusieve luchtinlaatkleppen, een frontgrill als opzetstuk, spatbord inzetstukken en de set achterschorten met de typische optiek van het vier-pijps dempersysteem.

Het puntje op de i wat betreft optreden vormen de sportvelgen uit het programma van ABT Sportsline. Ter beschikking staan de modellen DR, ER-C en FR in 8,5 x 19 of 9 x 20 inch. Uiteraard kan elke klant er zeker van zijn dat hij de gewenste wielen ook in combinatie met topprestatie banden van Continental of Dunlop kan krijgen. Want ook bij de nieuwe ABT AS4 klopt elk detail. Of zoals Hans-Jürgen Abt het zegt: „Ons doel is de best mogelijke prestatie te leveren.“ Alleen dan kan een bedrijf 120 jaar oud worden en dankzij tevreden klanten nog steeds groeien.

Verdere informatie, afbeeldingen en de prijslijst voor de ABT AS4 vindt u hier:
Brandstofverbruik ABT AS4 3,0, l/100km: gecombineerd 5,4; CO2-emissies in g/km: gecombineerd, g/km: 142