28. februari 2017

De ABT TT RS-R: 500 pk en 570 Nm

voor maximaal rijplezier in de sterkste TT

De standaard ingebouwde 2,5-liter-Otto-motor van de actuele Audi TT RS presteert reeds opmerkelijke 400 pk en 294 kW. Na het optimeren van het motormanagement staan nu volle 500 pk (368 kW) en 570 Nm op het datablad van de sportwagen. Daarmee is de ABT TT RS-R sterker dan elke standaard Audi TT die er ooit was. Maar dat is nog lang niet alles, want dit op 50 stuks gelimiteerde complete voertuig munt ook bovenuit door een hele serie bijkomende verbeteringen in optiek en performance.

Naast de vermogensverhoging van de Audi TT RS werd het chassis van de ABT TT RS-R d.m.v. hoogwaardige en opwindende aanbouwdelen van zichtcarbon aangevuld, die duidelijk maken dat het toch een echte ABT Audi is. Daartoe behoren de frontspoiler, de exclusieve frontgrillraam met rode TT RS-R embleem, frontflics en frontblades, opzetstukken voor zijskirts met sideblades alsook meerdelige opzetstukken voor de achterschorten, waarop een rode TT RS-R embleem wijst op de volle kracht van de Allgäuer sportwagen. Door het edelstalen uitlaatsysteem met dubbele  einddempers past ook de sound perfect bij het exterieur. De passende ABT SPORT GR velgen in 20 inch en „glossy black“ met diamant-gedraaid hoorn onderstrepen aanvullend de extra power van de coupé.

Als specifiek model heeft de Ingolstädter Quattro natuurlijk ook het recht op een adequate, exclusieve en sportieve styling van het interieur door ABT Individual. Zowel de standaard stoelafdekkingen als ook de zijde van de dashboard-afdekking krijgen een carbon coating. Daarmee is het sportieve hoogwaardige totaalbeeld van de ABT TT RS-R volledig, nu wacht hij alleen maar erop op de straat te komen opdagen.

Opdat de ABT TT RS-R ook het passende rijgevoel overdraagt, kreeg hij ABT chassisveren en sportstabilisatoren aan de voor- en achteras. De compromisloze veredeling van de ABT TT RS-R toont daarmee duidelijk waar ABT Sportsline voor staat: Sinds meer dan 120 jaar staan wij bij onze klanten in het middelpunt. Elk voertuig is tot in het kleinste detail op betrouwbaarheid gekeurd en belooft maximaal rijplezier.

Momenteel kan de TT RS bij Audi niet meer worden besteld, maar voor belangstellende heeft ABT het 100 pk sterkere RS-R model beschikbaar als invoering van het product. Bovendien zijn ook afzonderlijke componenten van de ABT TT RS-R voor modificaties verkrijgbaar.

Verdere informatie en beelden omtrent de ABT TT RS-R vindt u hier
Brandstofverbruik gecombineerd: 8,4-8,2 l/100km; CO₂-emissies gecombineerd: 192-187 g/km