02. maart 2017

De ABT SQ7 - het Super Utility Vehicle

Wie er bij de drie letters S, U en V maar aan een bezadigd voertuig denkt, kent de ABT SQ7 nog niet. Dankzij het geoptimeerde stuurapparaat ABT POWER wordt de met 435 pk (320 kW) toch al welig gemotoriseerde Audi SQ7 een echt krachtpakket. Uit de 4.0 TDI wordt een extra vermogen van 85 pk (62 kW) en 70 Nm aanvullend koppel gehaald. De ABT Level Control zorgt ervoor, dat de enorme kracht van voortaan 520 pk en geweldige 970 Nm ook door bochten goed te controleren blijft. Het stuurapparaat laat de piloot zijn luchtgeveerde SQ7 met de druk op een knop tot 20 mm lager dan de dynamische standaard instelling. De voordelen van de ABT Sound Control kunnen ook mensen genieten die in de omgeving van de SQ7 staan, althans als de bestuurder de sportieve klank per toetsaanslag activeert. De uitlaatopeningen bestaande uit een materiaalmix van edelstaal en carbon suppleren  hoogwaardig de achteraanzicht, die de concurrentie vermoedelijk doorgaans zal komen te zien.

Opdat de optiek ook de verhoogde kracht van de ABT SQ7 uitdrukt, bieden we een serie optische accessoires aan. Het wide-body-aeropakket omvat een frontschort,  spatbordverbreders, opzetstukken voor achterschorten, achtervleugel, spatbord inzetstukken en zijlijsten voor het bij het vermogen passende, masculine optreden. Het is oké om te laten zien hoe krachtig de auto is. Hiervoor werd aanvullend het ABT Carbon Exterieur pakket opgevuld met een opzetstuk voor de frontschort, zijlijsten en een frontgrillraam van carbon. De bij de chassis styling passende uitlaatopeningen van carbon en wielen heeft ABT Sportsline insgelijks in het programma. De ABT Sport GR in 22-inch-formaat en „mat zwart“ zijn de adequate zolen voor een ABT SQ7.

Het aanbod van ABT Sportsline voor individualisering gaat ook door na het instappen. Het interieur van de SQ7 kan zowel met aparte accessoires, zoals bijvoorbeeld een instapverlichting, matten voor voet- en bagageruimte, als ook met complete pakketten worden veredeld. Het ABT Individual Leer Interieur zorgt voor een stijlvolle ambiance dankzij hoogwaardige materialen benevens contrasterende naden en ABT logo. Met het tweede pakket, het ABT Individual Carbon Interieur, ontstaat nog meer race feeling binnen de cockpit. Dat alle uitbreidingen onderhavig zijn aan strikte kwaliteitscontroles is voor ABT Sportsline erezaak. Dusdanig moet de klant geen afstand doen van de fabrieksgarantie, als hij het vermogen van zijn ABT SQ7 geniet met volle teugen.

Verdere informatie en beelden omtrent de ABT SQ7 vindt u hier
Brandstofverbruik ABT SQ7, l/100km: gecombineerd 7,6-7,2; CO2-emissie gecombineerd, g/km: 199-189