01. maart 2017

De ABT R8 – maakt uit een zelden voorwerp een uniek voorwerp

Voor klanten voor die zelfs een Audi R8 V10 plus nog niet athletisch genoeg oogt, hebben we een ruime keuze aan accessoires in het programma, waarmee zich de optiek van de supersportwagen nog scherper laat maken. Front- en achterschorten brengen de ABT R8 optisch nader bij de straat. Daarbij passend maken frontlipje, voor-, zij- en achterblades de aerodynamica van de sporter uit Ingolstadt nog fijner. Functioneel afgerond wordt dit alles door de uit de racesport ontleende wielkast onluchtingen. Natuurlijk moeten de wielen net zo sportief optreden als het chassis. Aangevuld wordt de optiek door de 19 inch grote, gesmeden ABT HIGH PERFORMANCE ER-F velgen in de kleur „black magic“ of de nieuwe ABT HIGH PERFORMANCE GR gesmeden velgen in 20 inch „anodized black“.

De Audi R8 is standaard reeds welig gemotoriseerd met 610 Pk / 449 kW. Desondanks halen we nog eens 20 pk meer vermogen uit de motor van de supersportwagen, zonder de duurzaamheid te riskeren. Mogelijk werd dit door een geoptimeerde luchtkanaal en een specifiek, TÜV-gekeurd uitlaatsysteem van edelstaal met dubbele uitlaatsierstukken van carbon. Voor het optimaliseren van de temperatuur in de motorruimte komt een open achterkap van carbon erbij, welke ook nog de achteraanzicht optisch opwaardeert.

Maar vrij onder het motto „Power is nothing without control“ kan ook het onderstel worden aangepast. Het bijzondere - we hebben het gehaald de nu al excellente wegligging nog iets te verbeteren. Mogelijk werd dit door het verlagen van het zwaartepunt van het voertuig middels chassis schroefveren en precies afgestemde sportstabilisatoren aan de voor- en achteras alsook een reductie van gewicht om 50 kilogram.

De belangrijkste plaats bij een sportwagen is en blijft achter het stuurwiel. Nog voordat de piloot zijn stoel heeft bereikt wordt hij door zijn ABT R8 begroet met een exclusieve ABT instapverlichting. Nadat hij plaats heeft genomen rusten de voeten op hoogwaardige voetmatten met ABT-logo en de aandacht wordt getrokken van twee veredelingen van het interieur: Het stijlvolle ABT Individual interieur van leer gecombineerd met het sportieve effect van de ABT Individual interieur van carbon met zichtbaar geïntegreerd edel composietmateriaal. De optische verbetering is net zo belangrijk dan de stijging van de performance.

Verdere informatie en beelden omtrent de ABT R8 vindt u hier
Brandstofverbruik ABT R8, l/100km: gecombineerd 12,3; CO2-emissie gecombineerd, g/km: 287